RÓLUNK

A történet 2004 januárjában kezdődött, amikor fiam, Ádám, még gyermek fejjel arra kért minket, hogy lehessen egy kiskutyája.

A Cavalier King Charles spániel szerelem volt első látásra. Akkor még laikusként választottuk ki az első kutyánkat Winnie-t, mely választásunk igen jónak bizonyult. Majd néhány hónappal később megérkezett  családunkba Becky is. Kennelünk alapítói tehát, MCh.Premier Walkin’ on the Moon „Winnie” és Ch.Premier Black Venetia „Becky”, akik a Cavalier King Charles spániel magyarországi fajtahonosítója, Ambrus Csilla „Premier” kenneléből származnak.

 
 

A tenyésztésben már a kezdetektől határozott elképzeléseink vannak.  Célunk a szép fejtípusú, jó testarányokkal rendelkező, kiegyensúlyozott idegrendszerű , lendületes mozgású, homogén állomány létrehozása. Az eddigi almaink által sikerült ezeket a kitűzött célokat elérni, az elképzeléseinket a gyakorlatban is megvalósítani. A fedező kanok kiválasztásánál fontos a szukáinkkal való homogenitás, azaz hasonló felépítésű, hasonló fejtípusú kutyák párosítása. Kanokat a szukáinkhoz leginkább illő angol vérvonalakból választjuk.

Munkánk során nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a fajtánál előforduló örökletes (MVD, PRA, Patella Luxatio) betegségek szűrésére, s mentes egyedekkel való kizárólagos tenyésztésre. Ezért csak olyan kutyákat vonunk be a tenyésztésbe, akik igazoltan mentesek az örökletes betegségektől.

Az évek alatt számos barátságot kötöttünk általunk elismert, és nagyra becsült külföldi és belföldi tenyésztőkkel. Velük együtt dolgozva szeretnénk javítani a magyar állományon. Kennelünk egy kis létszámú, viszonylag fiatal kennel, melynek célja az egészséges, örökletes betegségektől mentes, gyönyörű, a fajtajellegnek leginkább megfelelő kiskutyák tenyésztése. Mottónk: „A MINŐSÉG MINDENEK FELETT!”

Számos nemzeti és nemzetközi kiállításon részt veszünk minden évben. Kennelünk alapító kanja, Premier Walkin’ on the Moon beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, 2005-ben és 2006-ban elnyerte az Év kutyája címet igen erős konkurenciában. Azóta a Multichampion címet is kiérdemelte, 9-szeres Champion.  Lánya, Royal Gigolo’s Ambiente „Binnie” a 2008-as budapesti Európa Kiállításon K2.,R.CAC címet szerzett nagyon komoly mezőnyben. Ezzel a kiállítás legeredményesebb magyar tenyésztésű és tulajdonú Cavalier King Charles spánielje lett. Szintén ebben az évben Binnie az „Év szukája” , valamint a Championok Championja címet is elnyerte. Majd 2011-ben teljesítette az Interchampion és Multichampion feltételeit. Royal Gigolo’s Beauty Queen „Queenie” már nagyon fiatalon HJCH címmel büszkélkedhetett. Az Ázsiai és Törpekutya Klub által rendezett első Speciális kiállításon angol bírónál Speciality Junior Winner címet ért el alig 10 hónaposan. 2010-ben kiérdemelte az „Év kutyája” címet a TKOK-nál.

 

 

A tőlünk származó kutyusok is nagyon eredményesen szerepelnek kiállításokon.
Royal Gigolo’s Bohamian Rhapsody „Sody” 2011-ben, alig 2 és fél évesen teljesítette az Interchampion feltételeit, valamint román és szerb champion címekkel büszkélkedhet. A 2010-es évben Sody Békéscsaba legeredményesebb társasági kutyája lett.
Royal Gigolo’s C’est la vie „Vicky” alig másfél évesen orosz JCH, CH és ukrán CH címeket ért el. 7 hónaposan Puppy BIS címet nyert Novorossyk-ban.
Royal Gigolo’s Close to Heaven „Cleo” is sikeresen szerepel kiállításokon, 2010-ben a szlovák klubkiállításon Baby BIS címet kapott Andreas Schemeltől. Az idei évben szintén sikeresen szerepel a kiállításokon.
Royal Gigolo’s Celebration Time „Sally” a 2010-es cseh klubkiállításon a legeredményesebb szuka címet érte el 10 hónaposan, bíró: Anette Jones (Timsar kennel) .
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani  a tőlünk származó kutyusaink gazdijainak, akik gyönyörű és szeretetteljes életet biztosítanak számukra.